Att köpa valp

Tyvärr planeras inga valpar under 2018.

 

Att köpa en valp är ett stort beslut, men också ett väldigt roligt sådant. För att livet med den nya familjemedlemmen ska bli så bra som möjligt för både er och valpen, vill jag gärna att ni träffar både mig och valparnas mor innan någon valp tingas, så att vi allihop kommer överens och tycker att det känns bra. Jag förbehåller mig rätten att placera ut varje valp i den familj jag tycker passar bäst utifrån valpens personlighet, men man får självklart komma med önskemål.

Jag planerar min avel med SKK:s och Golden Retrieverklubbens avels-rekommendationer i åtanke. Det innebär att de hundar jag använder i avel ska vara friröntgade på höfter och armbågar, ögonlysta och DNA-testade för PRA 1 och 2. Mer om mitt avelstänk kan du läsa om under om oss.

Valparna föds upp och säljs enligt konstens, och SKK:s, alla regler, och med mycket kärlek. Vid leverans är de självklart vaccinerade, veterinärbesiktade, chipmärkta och avmaskade samt registrerade i SKK.

När du köper valp ser jag det som en självklarhet att du kan höra av dig med alla möjliga och omöjliga frågor, bekymmer eller för den delen skryt, om din hund under hela dess liv. Jag ger gärna råd och tips där jag kan, och där jag inte kan så kan jag i alla fall vara ett bollplank eller försöka hänvisa vidare.

Temperamentet och hälsan är de absolut viktigaste aspekterna för mig i mitt avelsarbete. Därför vill jag gärna att du hjälper mig att utvärdera genom att röntga hundens höfter och armbågar när den har fyllt ett år. Jag blir också glad om du vill få din hunds arvbara egenskaper beskrivna genom antingen en funktionsbeskrivning (FB-R) eller en Beteende- och personlighetsbeskrivning (BPH). Mer om dessa kan du läsa på Goldenklubben.